Öne Çıkan Yayın

Uyku Rutuni

Merhabalar Uzun zamandır herkesin sorduğu beklenen yazı uyku rutuni, Öncelikle burada yazacaklarım püf noktaları ve rutunin özeti nite...

11 Mart 2017 Cumartesi

Bebeklerde Diş Bakımı

Bebeklerde diş bakımı birçok ailenin bir şey olmaz diye boşverdiği yada herkesin aklına en son gelen bakımdır. Herkes bebeğin süt dişlerinin zaten döküleceği için diş bakımının çok önemli olduğunu düşünmez. Aslında gerçek bunun tam tersidir. Bebeğin ilk dişi çıktığından itibaren bebeğin düzenli olarak ağzı ve dişleri temizlenmelidir. Peki ama nasıl dediğinizi duyar gibiyim. Bebekler anne sütü veya mamayla da beslenseler süt ve mamadaki enzimler bebeğin süt dişlerini çürütürler. Erken çürüyen süt dişlerin yerine gelecek dişler bu durumda ya çürüyen süt dişinin olduğu yere kayar yada gömülü kalarak hiç çıkmaz. Bunun sonucunda da bozuk bir çene yapısı yada çok ileri vakalarda operasyona kadar giden bir yolu hazırlar. İşte bu yüzden bebeğin daha ilk dişi çıkar çıkmaz önce bir tülbent yada silikon el fırçaları ile bebeklerin dişleri temizlenmelidir. Macun olarak kesinlikle bebekler için üretilen florürsüz macunlar tercih edilmelidir. Fırça olarak bebekler için dizayn edilmiş yumuşak başlıklı bir fırça alınmalıdır. İşte tam bu noktada bebekler için bir çok ürün bulunuyor fakat çoğu üründe olduğu gibi bunlarda bebeğin o doğallığı için fazla zararlı.
Gelelim bu iş için kullanılacak ürün tavsiyelerine;
Diş fırçası olarak tavsiye edebileceğim 2 ürün var,
İlki benimde kullandığım curaprox curakid. Bu ürün 6 aylık bebeğe dahi kullanılabiliyor. İsviçreli bir diş firmasının ürünü.
İkinci üründe yine diş ürünlerinde uzman bir firma Tepee. Bu iki fırçadan başka fırça sizde kullanmayın. Bana güvenin süslü diğer markalara bakmaya gerek yok. Zaten Curaproxun fırçasını bir kere kullanan başka fırça zor kullanır:)

Diş macunu olarak tavsiye edebileceğim tek ürün var: Jackn Jill. Tamamen doğal yutulabilir. Vücuda zararlı hiçbir madde yok. İçeriğinde çeşitli bitki vemeyvelerin özleri var. Rehberimiz EWG sitesinden tam not almış. Gözü kapalı bu ürünüde kullanabilirsiniz.