Öne Çıkan Yayın

Uyku Rutuni

Merhabalar Uzun zamandır herkesin sorduğu beklenen yazı uyku rutuni, Öncelikle burada yazacaklarım püf noktaları ve rutunin özeti nite...

10 Haziran 2016 Cuma

BEBEKLERİNİZ GECE ÜSTÜNÜ MÜ AÇIYOR? ÇÖZÜM BASİT:)

Merhabalar,

Tüm annelerin en büyük korkusu bebekleri yada çocukları gece uyurken üstlerinin açılması.
Bebeklerinin her zaman üşüyeceğini düşünen annelerimiz neredeyse geceleri bebeklerinin başında nöbet tutar. Bebekler büyüdükçe daha hareketlenir ve üstüne ne örterseniz örtün gece onu üstünden atar. Sabah yorganı yerde gören anneler eyvah yine yorganı üstünden atmış, çocuğum üşütecek korkusuna varır.
Aslında dünya sağlık örgütü bebekler için ne battaniye nede yorganı önermektedir. Battaniye ve yorgan Allah korusun bebek ölümlerine kadar yol açabilecek bir sürü tehlikeye zemin hazırlar. Bence de bebeklerinize ne yorgan ne battaniye nede buna benzer bir ürün kullanın. Kullanmanız gereken ürün uyku tulumu.
Uyku tulumu kullanımı konusunda ülkemiz o kadar bilgisiz ki her uyku tulumunun aynı şeyi sağladığını düşünür. Çoğunlukla yanlış tulum seçiminden dolayı bebeğini terlettiğini düşünen anneler veya bu yüzden tulum kullanmaktan vazgeçen bir sürü aile vardır.
Öncelikle uyku tulumu seçerken en çok dikkat etmemiz gereken şey evimizin sıcaklığı ve tulumun tog değeri. Tog kısaca kumaşın termal geçirgenliğini ifade eden, yurtdışında yorgan ve uykuların sıcak tutma seviyelerini gösteren bir birim. Uyku tulumları ülkemizde genellikle 2.5 ve 3.5 tog olarak satılıyor. En çok yapılan yanlış bu 2.5 yada 3.5 tog uyku tulumunu almak, bunun içine çocuğu bir güzel giydirmek, ev zaten 25 derece:) sonra çocuğun uyumasını beklemek. Peki sonuç çocuk terledikçe terliyor, sıcaktan uyuyamıyor, isilik vb. Sonunda da uyku tulumu benim çocuğumu çok terletti iyi değil yargısı.
Peki doğru uyku tulumunu seçmek için ne yapmalıyız. Önce evimizin sıcaklığını ölçmeliyiz (uyuduğu odanın) örneğin bu oda 23-24 derece ise 1 tog luk bir uyku tulumu tercih edilmesi gerekir ve tulumun içine çok ince bir kıyafet giydirilmesi gerekiyor, kışlık pijama değil. Eğer ev 15-22 derece ise 2.5 tog . Dışarıda gezinti ve bu sıcaklığın altı için 3.5 tog seçimi yapılabilir. Tulumların içine giydirilmesi gerekenler için aşağıya bir adet tablo ekliyorum. Eğer aşağıda gösterildiği gibi tulumun içine uygun kıyafet ve doğru tog değerinde bir tulum alırsanız bebeğinizin hiç terlemediğini ve üşümediğini göreceksiniz.

Ayrıca uyku tulumları güvenlik içinde tercih edilmesi gereken ürünlerdir.

Ayrıca uyku tulumları güvenlik içinde tercih edilmesi gereken ürünlerdir. Bebeğin üstüne gelmeyeceği için boğulma riski de yoktur.

Gelelim tavsiye bölümüne;

Eğer bulabilirseniz Ergopouch bebek tulumu alın. Bu işin mercedesi, BMW si Ergopouchtur. Bu ürün pahalı gelirse tog değerlerinin uyduğu bir ürün alabilirsiniz.
Not: Tulumların kolu açık bebeklerimiz gece üşür diyen anneler:) Bebeklerin ana ısı merkezi gövdeleridir. (bizimde)Hiç korkmadan kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok: