Öne Çıkan Yayın

Uyku Rutuni

Merhabalar Uzun zamandır herkesin sorduğu beklenen yazı uyku rutuni, Öncelikle burada yazacaklarım püf noktaları ve rutunin özeti nite...

24 Mayıs 2016 Salı

TÖPFER BEBEK MAMASI

Merhabalar,

Bir bebek için anne sütü elbetteki en kaçınılmaz en sağlıklı besin kaynağı.ancak anne sütünün mümkün olmadığı ya da yetmediği durumlarda imdadınıza Töpfer organik keçi sütlü devam sütü yetişiyor.

Doğumdan önce herşeyi araştırdığım gibi mama üstünede ihtisas yaptım sayılır. Piyasada bir çok mama var. Bu mamaları öncelikle tek tek araştırdım. Çağrı merkezleriyle görüştüm, içeriklerini kendi çapımda kontrol ettim. Öncelikle raf ömrü 36 ay olan mamaların tamamını eledik. Hiç bir mama benim malım kötü demiyor ama bir kaç şeyde kendini ele veriyor. Mesela içinde soya lesitini olan hiç bir mamayı tercih etmedim. Bildiğiniz gibi soya lesitini koruyucu bir madde ve soyaların çoğunda gdo var. Her ne kadar mama firmaları bizim soya lesitinimiz gdosuz desede insan Türkiyede yaşayınca hiç bir şeye güvenemiyor.

Gelelim Töpfer organik devam sütüne, bu süreçte sorduğum her soruyu cevapladılar. Sayısız mail attım, Türkiye distirbitörleri yetmedi Almanyaya attım. Her mailime yazılı belgeli cevaplar geldi. Bu kadar her soruya belge ile cvp verişleri hoşuma gitti. Sonra kullanıcı yorumlarını inceledim memnun olmayan yok gibiydi. tabi bunlar tamamen soyut sözlü güvencelerdi ve yetmezdi. Bir mamanın organik olabilmesi için organik sertifikalara sahip olması gerekirdi. Töpfer ökö bio ve sağlık bakanlığı organik sertifikasın sahip bir ürün.
İçeriğinin %95i organik hammaddelerden üretilmiş,
Bu mama hakkında elde ettiğim diğer bilgiler şöyle;
Süt Avustralyada ekolojik ortamda yetiştirilen Saanen cinsi keçilerden elde ediliyor. Keçilerin beslenmesininden sağımına herşey organik kurallara uygun yapılıyor. Keçi sütü inek sütüne göre daha kolay sindirilebilir. Özellikle orta zincirli yağ asidi içeriği fazla.  Daha düşük alfa s1 kazein oranı, buda daha düşük alerji riski demek. Daha yüksek nükleotit ve poliamin içeriği. Oligosakkarit oranının hem anne sütüne daha yakın olması hemde inek sütünden 5 kat fazla olması. İçeriğindeki laktoferrin sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Daha yüksek b1, b2 vitamini. Daha yüksek kalsiyum,fosfor, potasyum, selenyum içeriyor.

Gelelim uygulamaya, kağıt üstünde herşey güzel. Biz anne sütüne takviye olarak farklı bir organik mama ile başlamıştık. Fakat bu mama ile bebeğimiz kabız oldu. Gecenin bir köründe düştük eczanelerde Töpfer aramaya, çoğu eczanede yok yada bilmiyorlar. Bunun üzerine Hiperfarmayı(Türkiye Distiribitörü) aradım ve durumu anlattım. O akşam bana bölge mümessilleri aracılığıyla 1 paket töpfer 1 i ulaştırdılar. Açıkçası akşam saatinde böyle bir şey yapmaları direk beni firmaya ısındırdı. Devamında çok güzel sonuçlar aldık bebeğimizin hiç kabızlık problemi kalmadı.Gerek aylık kontrollerinde gerek  tetkiklerinde her oranı çok iyi çıktı. Hatta doktorumuz bile bu değerlere şaşırdı. Bbebğimiz tam alması gereken kiloları aldı. Tabi bu sürede gerek Almanya ofislerinden cevap veren,
Maria Ländle ve Türkiyedeki distirbitörün müdüresi Sinem Meteye bana bıkmadan yılmadan cevap verdikleri için çok teşekkür ederim.
Biz bu devam sütünden cook memnun kaldık. Şu sıra digger organic bakım ürünlerini inceliyorum.
Teşekkürler Töpfer...


Aşağıda Töpfer 1 in içeriğini gösteren tabloyu atıyorum. İncelemek isteyen bakabilir.

* Sadece organik tarımdan elde edilmiştir.


 EKLEME:
Son zamanlarda gıda dedektifi ve mühendisoğlu gibi instagram hesaplarında mama incelenmiş ve içinde maltodekstrin bir nevi mısır şurubu olduğu belirtilmiştir, bu ek bilgiyide gözönüne alın. Firmanında bu iletiye cevapları bulunmakta nette aratılınca çıkar.
  

25 yorum:

Fah dedi ki...

Merhaba.Bloğunuzu takip ederek birçok konuda fikirleriniz ve deneyimlerinizi referans alıyoruz. Minik oğlumuz için sma doktorumuzun tavsiyesi idi.Ancak töpfer e geçmek istiyoruz.yazınızdan sonra töpfer ile olan deneyiminizi biraz suana kadar olan ilerleyişi paylaşır mısınız?

Adsız dedi ki...

Bizim bebiş 4 gündür töpfer içiyor 3 gündür kaka yapmadı :(

arins dedi ki...

Ben 5 aydır oğluma topfer mama veriyorum ama onda da palm yağı varmış maaleaef kafam çok karışık bırakmalı mıyım bu mamayı karar veremedim sizin fikriniz nedir acaba?

Adsız dedi ki...

Merhaba benimde 4.5 aylik bebegim 1 aydir devam sutu aliyor aptamil ve sma denedik aptamille devam ettuk ancak bebegim artik ondanda pek hoslanmiyor ve ben organik olmadigi icin vermek istemiyorum topfer icin yorumunuzu okudum acaba keci sutu herhangi bir alerji yaptimi??hala kullaniyormusnz memnunmusnz

Unknown dedi ki...

Merhaba yazinizi okudum malesed sutum gelmedi ve doktor tavsiyesi ile su ana kadar 4 mama degistirdim ama malesed cocugum hala kabiz bugun bende töpfer marka mamayi alicam insallah ise yarar

ovgugunceoz dedi ki...

merhaba,
öncelikle hepinizden özür dilerim yorumların tamamı yayınlanmayı bekliyor olarak kalmış. Farketmemişim.
Sırayla
Fahrettin bey biz yaklaşıl 1,5 yaşına kadar kullandık. Tüm kontrollerde değerlerimiz çok iyi çıktı ayrıca firmanın gerek Türkiye distirbütörü gerek merkezi ne sorsam hemen cvp verdiler. Açıkcası biz çok memnun kaldık. 2. çocuğumuz olursa kuşkusuz yine töpferle devam ederiz.

Sevgili arins palm yağı medyada çıkanın aksine zararlı bir yağ değil. Eğer yüksek ısıya maruz kalırsa her yağ gibi kanserojen oluyor. Yine en doğrusu araştırmak. Ben aksini çok ispat edici bir şey bulamadım.
Sevgili adsız keçi sütü inek sütüne göre hem daha az alarjen hem de dahada besleyici. Bizde alerjik bir reaksiyon göstermedi.
Sayın gözde genç biz hiç kabızlık yaşamadık. Mamanın yanında probiyotik takviyelerde yer verin bififotm biogaia gibi. Doktorunuza danışın.
Bu arada benim zamanımda yoktu şu an yeni bir mama var baby goat onunda değerleri hiç fena değil alternatif olarak deneyebilirsiniz. bEN denemediğimide belirteyim.

ovgugunceoz dedi ki...

Sevgili adsız kabızlık farklı bir olay. Doktorunuza danışın ve probiyotikleri sorun.

Colourful dedi ki...

Merhaba,
Mamanın içeriği kendi sitesinde yok, siz de sadece değerleri koymuşsunuz, bir de yıldızlı glikoz ve maltoz var, onların bir açıklaması var sanırım. Tam içeriği ve yıldızlı maddelerin açıklamasını da ekleyebilir misiniz?

ovgugunceoz dedi ki...

merhaba
yıldızlı olanlar organik üretimden elde edildiğini gösteriyor.
İçerik için firmaya mail atabilirsiniz.
içerğe https://www.toepfer-babywelt.de/wp-content/uploads/2017/08/Toepfer-Ziegenmilch-1-2017-DE-1_Wasserzeichen.pdf buradan ulaşabilirsiniz.

Aslı dedi ki...

Bende bugün bu mamaya başlayacam inşallah memnun kalırız birde mamayı açıp kokladım peynir kokusu var sizede aynı koku geldimi

Aslı dedi ki...

Bizde bugün bu mamaya başlıyacağız inşallah memnun kalırız birde mamayı açıp kokladım peynir gibi kokuyor siede aynı koku geldimi

ovgugunceoz dedi ki...

Merhaba Aslı Hanım inşallah sizede iyi gelir bize çok iyi gelmişti. Kokusu biraz keçi peynirini andırıyor.

Unknown dedi ki...

Bende yaklaşık 2 aydır töpfer kullanıyorum, kızım şu anda 4 aylık.Daha önce tanımayıp 2 ay boyunca başka mama verdiğime o kadar pişmanımki.Kızımın gaz problemi vardı her çelidini denedik mamaların, ama töpfere geçtiğimiz anda daha içer içmez gaz çıkarmaya başlıyordu, çok şükür gaz problemi neredeyse yok olmuştu.Ve diğer mamaları çok isteksiz içen kızım töpfere bayılıyor.Lezzet olarak da anne sütüne çok yakın.

Unknown dedi ki...

Merhabalar benim kızım şu an 4, 5 aylık, ilk iki ay anne sütüne ilaveten denemediğimiz mama kalmadı diyebilirim, ama bazılarını kızım sevmedi bazılarını ise kusma, aşırı gaz gibi şikayetlerimiz nedeniyle bıraktık.En son çare töpferi denemek istedim.Ve çok şükür kızımın hem tadını seveceği hem de göbüşüne en iyi gelen mamayı bulmuştum.Bizim gaz problemimiz vardı ama töpferi daha içer içmez gaz çıkarmaya başlıyordu yavrum, rahatladı, ve mutlu bir bebek oldu.Diğer mamalara göre pahalı olsa da umrymda değil çünkü kızım için en iyisi o eminim , içim çok rahat.Tek problem kakası katılaştı bence bu da mamanın zengin içeriğinden kaynaklanıyor, onada probiyotik içirerek destekledim.Şu anda töpferden asla vazgeçmem.Şiddetle ve kesinlikle tavsiye ederim.

ovgugunceoz dedi ki...

Sizdede ise yaradigina sevindim

Pelin dedi ki...

Merhaba, keçi sütü bazlı diğer firmaya başladım ancak doktorum keçi sütlü mama kullanmanın folik asit eksikliği yapacagını söyledi.bu yuzden inek sütü bazlı mamalara geçin dedi.Bu konudaki fikriniz nedir.Aslında keçi sütlü mama ile kabızlık gaz problemimiz kalmadı çok guzel kilo aldık çok memnunuz ama inek sütü bazlı hangi mamayı kullanırdınız bilmek istedim.

Fah dedi ki...

Pelin hanım merhaba. Çocuğumuza yapılan test sonucu değerlendirilirken doktorumuz kansızlık yaptığını ancak bunun ciddi bir durum olmadığını söylemişti. ancak takdir edersiniz ki bu bireysel bir sonuçtur. Keçi sütünün devamlı kullanımı kansızlık yapar. Doktorumuz içerikleri inceleyerek bize evolvia önerdi.ve hiç sorun yaşamadık ikisini de kullandık.

Pelin dedi ki...

Tesekkürler

ovgugunceoz dedi ki...

merhaba Pelin hanım doktorunuz doğru söylemiş. Fakat siz keçi sütü değil keçi sütlü mama kullanıyorsunuz. Hemen hemen tüm mamalarda zaten folik asit ekleniyor. Hatta Töpferde folik asit miktarı mamalar arasında epey yukarıda. İçeriğine ve oranlarına bakabilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Sık mama değişimi kabızlık yapar

Zeynep önder dedi ki...

Merhabalar. İçinde bulunan folik asit acaba bitkisel kaynak li mı , folik asit hapları otistik yapabiliyor mus?

yoluzunhayatkısa dedi ki...

Merhabalar , prematüre bebek için önerilir mi sizce ?

Unknown dedi ki...

Merhaba, bende bişey sormak istiyorum, kızım 4 aylık süt alerjisi çıktı, kilo alımında az olduğu için doktorumuz neocate mama verdi ama hiç beğenmedi yemiyor, sonra evolvia verin dedi. Evolvia ile kıyaslarsanız ne düşünürsünüz. Yorumunuzu alabilir miyim. Teşekkürler

Unknown dedi ki...

Bende keçilerin yiyeyeği bitkiyi seçriğini duymuştum
Günümüzde mera hayvancılığı kalmadığı için keçi sütünü daha sağlıklı buluyorum.

Unknown dedi ki...

Palm yağı ucuz kalitesiz kanserojen bir yağdır ve yüksek isiyla temas ediyor sonuçta kaynar su ilave ediyorsunuz. Bebek maması in içinde palm yağının işi olmamalı hele hele organik den bahs ediliyorsa. Boş boş yorumlarla milletin kafasını karıştırmayın ok