Öne Çıkan Yayın

Uyku Rutuni

Merhabalar Uzun zamandır herkesin sorduğu beklenen yazı uyku rutuni, Öncelikle burada yazacaklarım püf noktaları ve rutunin özeti nite...

28 Mayıs 2016 Cumartesi

BEBEKLER İÇİN GÜNEŞ KREMİ SEÇİMİ

Merhabalar,

Yaz mevsiminin de gelmesiyle beraber tatlı bir deniz hazırlığı başlar.
Tabi ki bebeklerimiz için de yaz hazırlığı yapmalıyız. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için piyasada çok fazla bebek güneş kremi mevcut. Kafa karışıklığı da burada başlıyor. Öncelikle faktör olayından başlayalım. Her anne baba bebeği daha iyi korunsun diye en yüksek faktörlü ve bildiğimiz meşhur markaların kremlerini alıyor. Fakat bu kremlerin içeriğini hiç kimse merak etmiyor. Bebeğimizi ve kendimizi güneşten korurken ne kadar kimyasala maruz kalıyoruz kimse düşünmüyor. En basit örnekle 30 faktör ile 50 faktör koruma arasında konu ile ilgili bilgi sahibi olmadığımız zaman epey uçurum var gibi gözüküyor. Ama kazın ayağı öyle değil. 30 faktör koruma ile 50 faktör koruma arasında sadece %3 evet yanlış okumadınız yazıyla da yüzde üç bir koruma farkı var. Ama 50 faktör korumalı kremlerde 30 faktöre göre kat ve kat kimyasal mevcut. Sevgili anne ve babalar yaz için öncelikle çocuklarınızı uv korumalı şapka , tişört, mayo gibi eşyalar alın. Güneşin en tepede olduğu 11:00-16:00 saatlerini odanızda yada gölgede geçirin. Tabi bunlat tek başına yetmez illa ki krem sürmemiz gerekiyor ama nasıl bir krem?
Seçmiş olacağınız krem 30 faktörün üzerinde olması. Normal güneş kremi yerine mineralli, doğal, kimyasal içermeyen güneş kremlerinden birisi olsun. Kremlerin marka marka içerikleri görebileceğiniz ewg adlı amerikan kozmetik denetleme sitesi mevcut. Bırakın kremi kozmetik ne alırsanız buraya http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=baby+sun+screen&h=Search bakmadan satın almayın.

Ben bunları araştıramam varmı ürün tavsiyesi diyenlere de tabi ki tavsiyemiz var:)
Trukid yada badgerin bebekler için olan güneş kremlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İki kremde mineralli kremdir ve içeriğinde bebeğinizin cildine zararlı hiç bir kimyasal yoktur.

Kalın sağlıcakla...



1 yorum:

xxzeous dedi ki...

En iyi güneş kremi tavsiyelerini görmek için tıklayın :  en iyi güneş kremi