Öne Çıkan Yayın

Uyku Rutuni

Merhabalar Uzun zamandır herkesin sorduğu beklenen yazı uyku rutuni, Öncelikle burada yazacaklarım püf noktaları ve rutunin özeti nite...

25 Mayıs 2016 Çarşamba

Swaddle me Kundak

merhaba,

Uyku rutinimizde bizim en büyük yardımcımız olan kundağı size tanıtmak istiyorum.
Ürünün adı swaddle me kundak. Googleda ismiyle aratınca satıldığı siteleri görebilirsiniz. Ben 30 tlye almıştım. Ürün annelerimizin yaptığı kundak gibi değil. Bilindiği üzere bizim geleneksel kundaklar kalça çıkıklarına yol açıyor. Bu kundağın özelliği kalçadan itibaren alt kısmı sarmıyor ve bebek istediği gibi ayaklarını hareket ettirebiliyor. Bebeğin kolarını sabitliyor ve bebeğe anne karnındaki hissiyatı yaşatıyor. Bu kundak ilk dört ay kullanılıyor.Dr Harvey Karpın kitabında bir örtüylede aynı tip kundak yapılabiliyor. Ben aman yanlış yaparım die yapılmışını aldım. Önce bir tane aldım. Sonra ikincisini. İkincisini almamın sebebi bebek kundağa ister istemez kusabiliyor.Bebek kustuğunda yedekte bir kundak olması can kurtarıyor. Bebeği kundağa ilk koyduğunuzda ağlayabiliyor ama sonra kundağın güveniyle mışıl mışıl uyuyor.
Peki kundak ne işe yarıyor?
Bebeklerin dünyaya geldikten sonra ilk 3 ayı dünyaya alışmakla geçiyor. Anne karnındayken sıkça yaptığı sınırlarını kontrol etme moro refleksinide dış dünyada yapıyor. Anne karnındayken elleri ve ayakları plesantaya çarpıp sınırlarını anlayabiliyor. Fakat doğumdan sonra eller ve ayaklar boşta kalıyor. Bebek sınırlarını anlamak için tekme yada eliyle yaptığı her refleks boşa gittiğinde korkuya kapılıyor, uykuda ise uykusundan uyanıyor. Tam bu arada kundak devreye giriyor ve bebeği bir nevi güvende hissettiriyor. Daha uzun uyku uyumasına ve sizinde güzel bir rutin oluşturmanızı sağlıyor.
Uyku rutuni ile ilgili uzunca bir yazı yazacağım.

Sevgilerle

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Teşekkürler ✔☝

Adsız dedi ki...

FAYDALI..